Maraş Birlik ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen “Açelya Projesi”nin sonuçları 21 Şubat Cumartesi günü açıklanıyor.

Maraş Bölgesi’nde yaşanmakta olan uyuşturucu sorunu ve diğer bağımlılıklar konusunda gençlerle birlikte mücadele edip, destek olmak için başlatılan bir çalışma olan ve uzun bir süredir bölgede yapılan araştırmaları kapsayan Açelya Projesi etkinliğine davet amacıyla, dün, dernek yetkilileri ve öğrenciler tarafından Gazimağusa, Maraş bölgesinde broşür dağıtıldı.

Etkinliğe Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek de katıldı.

Çevre ve Doğal Kaynaklar Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Dinçyürek, siyasete girmeden önce projenin başında ve her safhasında yer aldığını söyledi.

Dinçyürek, konunun bakanlığının branşı dışında kalsa da, toplumsal sorumluluk adına ve yaşadığı bölgeye katkı yapmak amacıyla, projenin çözüm önerilerine her türlü katkıyı koymaya hazır olduğunu ifade etti.

“Açelya Projesi” ve benzer projelerin, hiç bir kişi, kurum ya da siyaset ile ilişkilendirilmeden toplumun tüm kesimlerine çağrı yaparak gerçekleştiğini ifade eden Dinçyürek,  bu konularda toplum olarak birlikte hareket edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

DEMİRSÖZ

Maraş Birlik ve Dayanışma Derneği Başkanı İdris Demirsöz etkinlikte yaptığı konuşmada, yaklaşık 3 yıl önce özelde Maraş, genel de ise KKTC’nin sorunlarından biri olan uyuşturucu konusunu gündeme getirdiklerini söyledi.

Bu kapsamda 800 hanede anket çalışmaları yaptıklarını ve önemli sonuçlar elde ettiklerini ifade eden Demirsöz, 21 Şubat’ta düzenleyecekleri etkinlikte bu sonuçları açıklayacaklarını ve çözüm önerileri konusunda veriler ortaya koyacaklarını kaydetti.

SİBEL DİNÇYÜREK

Proje Ekibi Başkanı Doç. Dr. Sibel Dinçyürek de, yapılan araştırmanın sadece uyuşturucu ile ilgili olmadığını, bunun yanında aile değerleri, kumar ve bağımlılığı kapsayan bir çok başlığı da taşıdığını ifade etti.

Sonuçların çok manidar ve dikkat çekici olduğunu vurgulayan Sibel Dinçyürek, bu verileri kamuoyuyla paylaşarak çözüm önerilerini de ortaya koymak istediklerini söyledi.

ETKİNLİK 21 ŞUBAT’DA GERÇEKLEŞECEK

Maraş Bölgesi’nde yaşanmakta olan uyuşturucu sorunu ve diğer bağımlılıklar konusunda gençlerle birlikte mücadele edip, destek olmak için başlatılan bir çalışma olan Açelya Projesi uzun bir süredir bölgede yapılan araştırmaları kapsıyor.

Proje, paydaş kurum ve kuruluşlardan gönüllü uzmanların katkıları ile bugünkü aşamasına geldi.

Bu kapsamda Maraş bölgesinde bulunan toplam 2500 hanenin 800’üne ulaşılarak büyük bir anket çalışması yapıldı.

Projenin bölge halkına ve kamuoyuna anlatılması için 21 Şubat Cumartesi günü, saat 14.30’da, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda bir program düzenlenecek.

1423987947.jpg

1423987948.jpg

1423987949.jpg