Afganistan'ın başkenti Kabil'de bulunan parlamento binasının hemen dışında intihar saldırısı gerçekleştirildi. Olayda 18 kişi yaralandı.

Taliban tarafından gerçekleştirildiği bildirilen patlamanın ardından, güvenlik güçleri ile militanlar arasında çıkan çatışmanın devam ediyor. Parlamento binasının bulunduğu bölgeden silah sesleri yükselirken, olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Afgan polisi, saldırının Taliban tarafından gerçekleştirildiğini doğrulayarak, bir intihar bombacısının parlamento binası dışında kendisini patlattığını, ardından da parlamento binasına yakın bölgede konumlanan çok sayıda militanın ateş açtığını kaydetti. Afganistanlı polis memuru Muhammed Asif olayın ardından yaptığı açıklamasında, 4 büyük patlamanın meydana geldiğini belirtti. İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Sıddık Sıddki ise şiddetli bir patlamanın meydana geldiğini ifade ederek, intihar saldırısının Taliban tarafından üstlenildiğini kaydetti.

İl Genel Meclis Başkanı Muhammed Yusuf Ayubi ise, militanların Dashti Archi bölgesine 4 farklı yönden saldırdıklarını ifade ederek, saldırıda kaç kişinin hayatını kaybettiğine dair herhangi bir bilginin olmadığını ve bölgede yaşayan yaklaşık 150 bin kişinin olay yerinden ayrılamadığını kaydetti.

Taliban dün ülkenin kuzeyinde bulunan Kunduz kentinin Çar Dere ilçelerini ele geçirmişti. Taliban daha önce de başkent Kabil'de devlet binalarının bulunduğu yerleşkelere saldırı düzenlemişti.