Afganistan'ın batısındaki Herat vilayetinde dört doktor ve bir şoförün kaçırıldığı bildirildi.

Herat Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Abdurauf Ahmadi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doktorların, Herat'ın Zenda Can ilçesindeki halka sağlık hizmeti sunmak için bölgeye gittiğini belirtti.

Doktorları taşıyan aracın ilçe merkezine uzak bir bölgede kimliği bilinmeyen kişilerce durdurulduğunu ifade eden Ahmadi, araçta bulunan dört doktor ve araç sürücüsünün kaçırıldığını söyledi.

Sözcü Ahmadi, doktorların bulunması için bölgede çalışma başlatıldığını ifade ederek doktorların güvenlik güçlerine haber vermeden bu tehlikeli ilçeye gittiğini kaydetti.

Olayı henüz üstlenen olmazken doktorların kimlikleri ve hangi insani yardım örgütü adına çalıştıkları açıklanmadı.

Taliban örgütü, hapishanelerde tutuklu bulunan örgüt üyeleriyle takas yapmak için genellikle devlet memurları, doktorlar, yerli ve yabancı kurumlarda çalışan kişileri kaçırıyor.

Taliban militanları ülkenin güneyindeki Uruzgan kentinde yaklaşık üç hafta önce üç doktor ve bir şoförü kaçırmıştı.

İNTİHAR SALDISINDA ÜÇ ASKER HAYATINI KAYBETTİ

Diğer yandan Afganistan'ın güneyindeki Helmand kentinde askeri konvoya bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında üç kişi hayatını kaybetti, 12 kişi yaralandı.

Helmand Polis Sözcüsü Ferid Ubeyd, AA'ya yaptığı açıklamada, kentin Laşkergah bölgesinde askeri konvoya bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında üç askerin öldüğünü, biri sivil 12 kişinin yaralandığını söyledi.

Yaralananların durumunun ağır olduğunu aktaran sözcü, saldırıdan Taliban'ı sorunlu tuttu.

Suçlamaların merkezindeki Taliban ise henüz açıklama yapmadı.