Afganistan'ın Hindukuş Dağları'nda meydana gelen 7,5 büyüklüğündeki depremde, Afganistan ve Pakistan'da en az 12 kişi hayatını kaybettiği, 100 kişi yaralandığı bildirildi.

Depremin en çok hissedildiği bölgelerden Pakistan'ın kuzey batısındaki Hayber-Pahtunhva'da arama kurtarma ekipleri, en az 11 kişinin hayatını kaybettiğini ve 100 kişinin yaralandığını kaydetti.

Afganistan Ulusal Afet Yönetimi Birimi Badahşan Vilayeti Direktörü Abdullah Hümayün Dehkan, bölgede bazı binaların yıkıldığını ve can kayıpları olduğunu belirtirken rakam vermedi.

Pakistan kamu televizyonu, ülkenin Kasur bölgesinde deprem sırasında çatıdan atlayan bir kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Depremin hissedildiği Kabil ve İslamabad'da halk panik halinde sokağa dökülürken, trafik kilitlendi. Çok sayıda kentte elektrikler kesildi.

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, deprem mağdurlarına her türlü yardımın yapılması konusunda bütün kaynakların kullanılacağını söyledi.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, ülkesinin Afganistan ve Pakistan'a yardım etmeye hazır olduğunu ifade etti.

Öte yandan, İHH İnsani Yardım Vakfı Pakistan temsilcisi İsmail Songür, arama kurtarma ve yardım çalışmaları için hazırlıklara başladıklarını belirtti.

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi, Afganistan'ın başkenti Kabil'in 254 kilometre kuzeydoğusundaki Hindukuş Dağları merkezli depremin yerin 212,5 kilometre altında meydana geldiğini açıkladı.