Afganistan'ın başkenti Kabil'in Şah Şehin bölgesindeki 3'üncü caddesi üzerinde bomba yüklü kamyon patlatıldı. Gece saatlerinde gerçekleştirilen saldırı sonucu 7 kişi öldü, 198 kişi de yaralandı.

Yetkililer, güvenlik güçleri tarafından yapılan araştırmalarda elde edilen ilk belirlemeler göre saldırıda Afganistan Ordusu'na ait askeri tesisin hedef alındığını kaydetti. Patlamanın yerleşim alanında gerçekleştirildiğini de hatırlayan Afganistanlı yetkililer, hayatını kaybedenlerin sivil olabileceğini ifade etti.

Patlamanın şiddeti ile çevrede bulunan evlerin ve binaların da hasar gördüğünü aktaran yetkililer, saldırının Afganistan Güvenlik Güçleri Birliği yakınlarında gerçekleştirildiğini aktardı. Hastane yetkilileri de saldırıda 7 kişinin hayatını kaybettiğini doğruladı. Halk Sağlığı Bakanlığı Sözcüsü Wahidullah Mayar olayın ardından yaptığı açıklamasında yaralılardan 27'sinin kadın 10'unun çocuk olduğunu bildirerek, Kabil'deki tüm hastanelerin yaralılarla dolu olduğunu söyledi.

Kabil Emniyet Müdürü Rahman Rahimi, patlamanın şiddetiyle sivillerin evlerinin kullanılamaz hale geldiğini belirterek, olay yeri yakınlarında bulunan küçük bir askeri biriminde hasar gördüğünü ifade etti. Bir görgü tanığı ise, olay sırasında oğlunun birinin uykuda olduğunu ve iki oğlunun yaralandığı söyledi.