Gazve Vali Yardımcısı Muhammed Ali Ahmadi, AA'ya yaptığı açıklamada, Taliban'ın kentin Acrestan ilçesinin bazı köylerine saldırması sonucu çıkan çatışmalarda, 70 kişinin yaşamını yitirdiğini söyleyerek, Taliban'ın 70 evi de ateşe verdiğini ifade etti.

Çatışmalarda ölenlerin çoğunun polis aileleri olduğunu aktaran Ahmadi, "Taliban'ın ağır ve gelişmiş silahları var, yardım için bölgeye giden kuvvetler de yollara yerleştirilen bombalardan dolayı ilerleyemiyor" diye konuştu.

Gazne Valiliği Sözcüsü Şefik Nang da AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gazne Emniyet Müdürünün savaş bölgesine yakın olduğunu aktararak, "Afgan güçlerine hava desteği sağlanmazsa Acrestan ilçesi Taliban'ın eline düşecek" dedi.

Öte yandan, Gazne İl Şurası Başkanı Abdul Came Came, Acrestan ilçesi yetkilileri ve halkından aldığı bilgilere göre, ilçenin Mehmet Hil köyündeki çatışmalarda yaklaşık 100 kişinin öldüğünü söyledi. Came, " Biz Acresitan ilçesinin durumu ile ilgili Savunma ve İçişleri Bakanlığına bilgi vermiştik ama onlar zamanında bir şey yapmadı" dedi.

Bu arada, Afganistan İçişleri Bakanlığı, ülke genelinde Taliban'a yönelik operasyonlarda 23 kişinin öldürüldüğünü bildirdi.