Cemiyeti İslami bayrakları taşıyan kalabalık Kunduz'da yaşananlardan hükümeti sorumlu tutarak Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin istifasını istedi.

Başkanlık sarayına yürürken Zambak Caddesi üzerinde durdurulan kalabalık "Taliban katliam yapıyor, Eşref Gani onları himaye ediyor", "Kunduz valisi haindir ve yargılanmalıdır" ve "Terörist Pakistan" şeklinde sloganlar attı.

Anadolu Ajansı'na konuşan bir gösterici, "Kunduz ve civarındaki şehirlerin Taliban militanlarından arındırılmasını istiyoruz. Bu, hükümete son ihtarımızdır. Eğer uyarılarımızı dinlemezlerse cumhurbaşkanlığı sarayındakileri taş ve sopalarla oturdukları yerden çıkaracağız. Hükümetin ülkeyi savunması ve Pakistan kuklalarını dize getirmesi gerekiyor" dedi.

"Cumhurbaşkanlığı sarayından Taliban'a destek verenlere seslendiğini" belirten Bibima Elmas isimli kadın protestocu da "Yerimizde sakin durmayacağız. Bu, barışçıl gösterilerin başlangıcıdır. Taliban'ın kadınlara tecavüz etmesine ve evlerimizin yağmalanmasına sessiz kalmamızı bekliyorsanız yanılıyorsunuz. Eğer taleplerimiz yerine gelmezse mecburen silahlanacağız ve sorunu o şekilde çözeceğiz" ifadelerini kullandı.

Yaklaşık iki saat süren protesto basın açıklamasının ardından barışçıl şekilde sona erdi.