Afganistan'ın Logar kentinde dün Taliban militanları tarafından kaçırılan mayın temizle ekibinde görevli sekiz kişinin örgütün elinden kaçtığı bildirildi.

Logar Valiliği Sözcüsü Din Muhammed Derviş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin Pule Alam bölgesinde kaçırılan mayın temizleme ekibinin militanların elinden kurtulduğunu söyledi. Sözcü Derviz, "Hello Trust" isimli mayın temizleme kuruluşunda çalışanların nasıl kaçtığına dair bilgi vermedi.

Taliban militanları dün mayın temizleme ekibinin kaçırırken, ekibin kullandığı üç kamyoneti ateşe vermişti.

Taliban daha önce de ülkenin değişik bölgelerinde çalışan mayın temizleme işçilerini kaçırmış ve bu kişiler karşılığında hapisteki Taliban militanlarının serbest bırakılmasını talep etmişti.

Öte yandan, Afganistan'ın doğusundaki Nangarhar kentinde kimliği belirlenemeyen kişiler düzenledikleri silahlı saldırıda bir hakimi öldürdü.

Nangarhar Valiliği Sözcüsü Ahmad Ziya Abdulazai, öldürülen hakimin Yolsuzlukla Mücadele Mahkemesi'nde çalıştığını söyledi. Abdulazai, "Motosikletli saldırganların henüz kimliği tespit edilemedi. Polisin araştırmaları devam ediyor" dedi. Saldırıyı üstlenen olmadı.

Afganistan'ın Celalabad şehrinde de geçen hafta bir araca yerleştirilen bombanın patlaması sonucu Lağman kenti mahkemesinde çalışan bir hakim hayatını kaybetmişti.