Belh Mahkemesi'ne ait binanın önünde toplanan yaklaşık 100 kişi, iki hafta önce Kabil'in Pağman ilçesinde dört kadına tecavüz ettiği iddia edilen kişilerin idam cezasına çarptırılmasını istedi.

Eyleme katılan aktivistlerden Şemsiye Azermehir, Afganistan'da yıllardır devam eden iç savaştan en çok kadınların etkilendiğini söyledi. Afganistan'ın kadınlar için tehlikeli bir ülke olduğunu dile getiren Azermehir, ülkede kadına karşı şiddetin gün geçtikçe arttığını kaydetti.

Pağman olayına da değinen Azermehir, tecavüzcülerin halkın gözü önünde idam edilmesini istediklerini belirtti.

Yerel basındaki haberlerde, Kabil'in Pağman ilçesinde 26 Ağustos akşamı katıldığı düğünden evine dönen bir ailenin başkentin girişinde polis üniforması giyen kişiler tarafından durdurularak, ilçeye bağlı bir köye götürüldüğü belirtilmişti. Gruptaki erkeklerin saldırganlar tarafından dövüldüğü, aralarında hamile bir kadınla 17 yaşında bir genç kızın da bulunduğu dört kadına ise tecavüz edildiği iddia edilmişti. Saldırganların ailenin üzerlerindeki değerli eşyaları çaldığı, hastaneye kaldırılan kadınların kimlikleri gizli tutulmak kaydıyla olayı anlattığı yazılmıştı. Güvenlik güçlerinin başlattığı operasyon sonucu şüphelilerin yakalandığı açıklanmıştı.