Afganistan'ın Gazne kentinde Talibana karşı ayaklanan bir gruba ait kontrol noktasına Taliban militanlarının saldırması sonucu çıkan çatışmada 18 kişi hayatını kaybetti.

Gazne Vali Yardımcısı Mohammad Ali Ahmadi AA'ya yaptığı açıklamada, bu sabah erken saatlerde kentin Andar ilçesinde Taliban militanlarının, örgüte karşı ayaklanan bir grubun kontrol noktasına silahlı saldırı düzenlediğini, çıkan çatışmada Talibana karşı ayaklanan grubun 11 üyesi ile 7 militanın öldüğünü söyledi.

Çatışmada 6 militan ve Talibana karşı ayaklanan grubun altı üyesinin yaralandığını belirten Ahmadi, örgüte karşı ayaklanan gruba yardım için güvenlik güçlerinin bölgeye gönderildiğini ifade etti.

Bazı bölgeler ve Gazne kentinde yaklaşık üç yıl önce okul ve eğitim merkezlerinin Taliban tarafından kapatılmasının ardından yüzlerce kişi gruplar halinde silahlanarak Talibana karşı ayaklanmıştı.

Ayaklanan gruplar ilk dönemde Talibanı kendi bölgelerinden kovmayı, okul ve eğitim merkezlerinin tekrar açılmasını başardı. Ancak daha sonra bu gruplar, maddi imkanlarının iyi olmaması ve hükümetin yeterli destek vermemesi nedeniyle zayıfladı. Buna rağmen Afganistan'da bazı kırsal bölgelerin güvenliği hala bu gruplar tarafından sağlanıyor.

Diğer yandan, Afganistan'ın doğusundaki Lağman kentinin Mehtarlam bölgesinde, yol kenarına yerleştirilen bir bombanın polis aracının geçişi sırasında patlaması sonucu 4 kişi öldü.

Lağman Valiliği Sözcüsü Sarhadi Zvak yaptığı açıklamada, olayda ölenlerden birinin polis, 3'ünün de sivil olduğunu belirterek, bir zanlının yakalandığını açıkladı.

Bu arada, ülkenin doğusundaki Nanagarhar kentinde bir araca yerleştirilen bombanın patlaması sonucu bir çocuğun yaşamını yitirdiği bildirildi.