Afganistan Savunma Bakanlığınca yapılan açıklamada, Host ve Gazne kentlerinde Afgan güçleri ile Taliban militanları çıkan çatışmalarda 12 Taliban üyesi etkisiz hale getirildi, 11'i de yaralandı.

Çatışmalarda Afgan güçlerinin kayıpları ile ilgili bilgi vermeyen bakanlık, Taliban'dan çok sayıda silah ve patlayıcının de ele geçirildiğini bildirdi.
Öte yandan, yerel kaynakların verdiği bilgiye göre, Logar kentinin Barake Barak ilçesinde Taliban tarafından yol kenarına yerleştirilen bir bombanın polis aracının geçişi sırasında patlaması sonucu 3 polis hayatını kaybetti, 3 polis yaralandı.

BİR GENÇ AİLESİNİN 4 ÜYESİNİ ÖLDÜRDÜ

Öte yandan Uruzgan Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Uruzgan kentinde bir genç, babası ve 3 erkek kardeşini silahla vurarak öldürdü.
Geçen ay da Uruzgan kentinin Terinkot bölgesinde bir genç, ailesinin 7 üyesinin öldürmüştü.

Afganistan'ın Pervan kentinde de Taliban tarafından fırlatılan roketin Bagram Hapishanesine isabet etmesi sonucu 26 hükümlü yaralandı.
Bagram Hapishanesi, Afganistan'daki ABD güçlerinin en büyük merkezlerinden Bagram Hava Üssü içinde bulunuyor. Bagram Hapishanesi, 2013 yılında ABD güçlerinden Afgan hükümetine devredilmişti.