Afganistan'ın kuzeyindeki Faryab vilayetinin Kaysar ilçesinde Taliban militanlarıyla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda 39 kişi hayatını kaybetti.

Kaysar'da Taliban'a karşı yürütülen operasyonları bölgede bizzat kendisi yöneten Afganistan Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Raşid Dostum, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Dostum, Kaysar'ın Erkelik bölgesinde üç gün önce başlatılan operasyonların devam ettiğini, Taliban kontrolündeki çoğu bölgenin tekrar ele geçirildiğini belirtti.

Operasyon sırasında militanlarla çıkan çatışmalarda 37 militanla 2 güvenlik görevlisinin yaşamını yitirdiğini ifade eden Raşid Dostum, onlarca militanın yaralandığını, 12 militanın da sağ yakalandığını söyledi. Dostum, ölenler arasında Özbekistan vatandaşı bir militanın, sağ yakalanan militanların arasında da bir Pakistan vatandaşının bulunduğunu bildirdi.

Dostum, operasyonların sivillerin zarar görmemesi için çok dikkatli bir şekilde yürütüldüğünü, sivil kaybı olmadığını kaydetti.

OLAYLARDA PAKİSTAN'IN PARMAĞI VAR

Afganistan'daki terör olaylarında Pakistan istihbaratı teşkilatının parmağı olduğunu savunan Dostum, ülkede Taliban veya DAEŞ adı altında terör faaliyeti yürüten örgütlerin başında Pakistanlı generallerin bulunduğunu ileri sürdü.

Raşid Dostum, Afganistan'da kimsenin Taliban'ı istemediğini de sözlerine ekledi.