Cevizcan Emniyet Müdürü Fakir Muhammad Cevizcani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, militanların, Cevizcan'ın Car Kuduk ve Şah Mirza bölgesindeki iki ayrı polis karakoluna saldırmasının ardından çatışmalar çıktığını belirtti.

Her iki bölgedeki çatışmalarda 5 militanın öldüğünü ifade eden Cevizcani, 4 militanla bir polis ve bir sivilin de yaralandığını söyledi.

Cevizcani, çatışmalar sırasında atılan roket mermilerinden bölgedeki iki ayrı eve isabet etmesi sonucu 20 küçükbaş hayvanın telef olduğunu kaydetti.

Öte yandan Faryab'ın Şirin Tagab ilçesi Kaymakamı Said Lukman Guharyek de militanların, Şirin Tagab'ın Gorzad bölgesindeki polis karakoluna saldırması sonucu 3 polisin hayatını kaybettiğini vurguladı.

Karakoldaki polislardan birinin Talibanla elinin olduğunu dile getiren Guharyek, söz konusu polisin militanların karakola saldırmasına yardımcı olduğunu, saldırının ardından kendisinin de Taliban'a katıldığını aktardı.

Guharyek, militanların, karakoldaki silah ve mühimmatları da beraberinde götürdüğünün altını çizdi.

Taliban'dan henüz her iki olayla ilgili de bir açıklama yapılmadı.

Faryab'ın Almar, Kaysar ve Gormaç ilçelerinde son bir ayda meydana gelen çeşitli eylemler sonucu yaklaşık 200 kişi hayatını kaybederken, yüzlerce kişi de yaralandı. Taliban örgütü, bölgedeki etkinliği halen korurken hava desteği alamayan Afgan güvenlik güçlerinin ise karadan yürüttüğü operasyonlar yetersiz kalıyor.