Afganistan'ın güneyindeki Helmand kentinde son iki gündür Taliban militanları ve Afgan güvenlik güçleri arasında devam eden çatışmalarda en az 90 askerin öldüğü bildirildi.

Helmand Vali Yardımcısı Mohammad Can Resulyar yaptığı yazılı açıklamada, kentte iki gündür Taliban ile güvenlik güçleri arasında süren çatışmalarda en az 90 Afgan askerinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Helmand kentinin 3 ilçesinin daha önceden Taliban kontrolünde olduğunu belirten Resulyar, iki ilçezde daha kontrolün Taliban militanlarına geçmek üzere olduğunu ifade etti.

Resulyar, kentin Gereşk ve Sengin ilçelerinde Taliban militanları ve Afgan güvenlik güçleri arasında şiddetli çatışmaların devam ettiğini ancak merkezi hükümetten yeterli destek gelmediğini bildirdi.

AA muhabirine konuşan Helmand kentindeki Emergency Hastenesi yetkilisi, son iki günde yüzden fazla Afgan askeri ve 17 sivilin cesetlerinin kendilerine ulaştığını söyledi.

Helmand'da son aylarda güvenlik güçleri ve Taliban arasındaki çatışmalar şiddetlenirken, daha önce bombalı saldırılar ve intihar eylemlerini tercih eden örgüt son dönemde cephe savaşına yöneldi.