Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), çalışma saatleri içerisinde kişisel yazışmalar yaptığı için işten atılan işçinin başvurusunu reddetti.

AİHM, Romanya'da iş saatleri içerisinde kişisel elektronik posta gönderdiği ve kişisel yazışmalarda bulunduğu gerekçesiyle işten çıkarılan çalışanın işverenine karşı açtığı davayı karara bağladı.

Mahkeme, çalışanının, iş saatleri içerisindeki yazışmalarını inceleyen ve kişisel yazışmaları gerekçesiyle kendisini kovan işvereni haklı bularak, işverenlerin çalışanlarının yazışmalarını kontrol edebileceğine hükmetti.

Bir şirkette mühendis olarak çalışan Bogdan Mihai Barbulescu, 2007'de çalışma saatleri içerisinde erkek kardeşi ve nişanlısıyla yaptığı kişisel yazışmalar gerekçesiyle işten çıkarılmış ve 2008'de, patronunun "özel hayatın gizliliğini ihlal ederek yazışmalarını okuduğu" gerekçesiyle yerel mahkemeye başvurmuştu.

Romanya'daki mahkeme Barbulescu'nun patronunun haklı olduğuna hükmetmiş, Barbulescu da AİHM'e bireysel başvuruda bulunarak hem Romanya'daki mahkeme hem de patronu hakkında şikayette bulunmuştu.