İtalya kıyılarına ulaşmak üzere yola çıktıktan sonra fırtına nedeniyle Libya açıklarında batan üç teknede bulunan 300 göçmen boğularak yaşamını yitirdi.

Tekneler battıktan sonra bir İtalyan kuru yük gemisi tarafından kurtarılan Mali ve Senegalli 9 göçmen, bu sabah Sahil Güvenlik’e ait bir botla İtalya’nın Lampedusa Adası’na getirildi. 

İtalyan yetkililere bilgi veren göçmenler, kendilerinin de içinde bulunduğu, birinde 105 diğerinde 107 kişi olan iki teknenin 8-9 metreyi bulan dalgalar arasında kalarak, Libya yakınlarında battığını söyledi. 

İtalyan basınının aktardığına göre, 200 kişinin öldüğünü aktaran göçmenler, 4 teknenin aynı anda Kuzey Afrika’dan yola çıktığını, içinde 100 kadar göçmenin bulunduğu bir teknenin ise halen kayıp olduğunu belirtti. BM yetkilileri söz konusu teknedeki 100 kişinin de hayatını kaybetmiş olabileceğini belirtti.  

İçinde 105 göçmen bulunan bir diğer teknede dün 29 kişi donarak ölmüş, kurtarılan diğerleri ise Lampedusa Adası’na getirilmişti. 

Birleşmiş Milletler 100’ü aşkın göçmenin hala kayıp olduğunu belirtiyor. Bunların büyük kısmının, Suriye’deki savaştan kaçan mülteciler olduğu sanılıyor.

Katoliklerin dini lideri Papa Françis de, inananlarla bir araya geldiği geleneksel Çarşamba kabul gününde, göçmen trajedilerine değindi.

Hayatını kaybedenler için dua ettiğini söyleyen Papa Françis, bir daha bu tür olayların yaşanmaması için dayanışma çağrısı yaptı.