Akdeniz'de, Meis Adası (Kastellorizo) yakınlarındaki Ro adacığında Yunan sahil güvenlik ekiplerinin 4 yaşında bir çocuğun cesedine ulaştığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, adacıkta umut yolculuğuna çıkan kaçak göçmenlerin bulunduğu yönünde gelen ihbar üzerine bölgeye giden ekipler, 28 kişiyi kurtarırken, 4 yaşında bir kız çocuğun cesedini buldu.

Kurtarılanların ifadelerinde, çocuğun karaya ulaşmaya çalışırken boğulduğunu anlattıkları kaydedildi.

Öte yandan, Makedonya'nın, Irak, Suriye ve Afganistan dışındaki ülkelerden gelenleri ülkeye almama kararının ardından Yunanistan sınırında bekleyen sığınmacıların Atina'ya sevk edilmeleri için çalışma başlatıldığı belirtildi.

Yunanistan Göç Politikalarından Sorumlu Bakan Yardımcısı Yannis Muzalas, sınır bölgesindeki Eidomeni'de bekleyen sığınmacılar nedeniyle 9 gündür tren seferlerinin ve ticaretin durduğunu belirterek, sığınmacıları Eidomeni'den almak için bir kampanya başlatıldığını açıkladı.

Mültecilerin belirlenmesi konusunda belirli bir yasal statü bulunduğunu ancak sığınmacıların etnik kökenlerine göre sınıflandırılmalarının yasa dışı olduğunu ifade eden Muzalas, "Bu yasa başka ülkeler tarafından ihlal edildi, şimdi biz uğraşmak zorunda kalıyoruz" dedi.

Muzalas, hükümetin, Yunan adalarına olan sığınmacı akınının ülke turizmini olumsuz etkilememesi için kış aylarında Ege adalarında altyapı çalışmaları gerçekleştireceğini belirterek, bu kapsamda İstanköy (Kos) Adası'nda göçmen kayıt merkezi oluşturulacağını bildirdi.