İtalyan polisine bilgi veren 4 göçmen, Libya'dan ayrıldıktan sonra teknenin battığını, diğer 41 kişinin kaybolduğunu söyledi.

400 göçmen boğulmuştu

13 Nisan'da Libya’dan Avrupa’ya ulaşmaya çalışan ve çoğunluğunu yanında anne-babası olmayan çocuk ve gençlerin oluşturduğu yaklaşık 400 göçmen boğulmuştu.

‘Save the Children’ adlı uluslararası yardım kuruluşuna göre göçmenlerin içinde bulunduğu ve alabora olan gemi Pazartesi günü Libya’dan yola çıkmıştı.

“AB acilen yeni politikalar geliştirmeli”

Avrupa Birliği’nin göçmenlerden sorumlu Komiseri Dimitris Avramopoulos da 14 Nisan 2015’de Avrupa Parlamentosu üyelerine bilgi verirken, AB’nin her geçen gün artan mülteci akınıyla ilgili acilen yeni politikalar geliştirmesi gerektiğini belirtmiş, “Sınırlarımıza yönelik daha önce hiç görülmemiş büyüklükteki mülteci maalesef yeni bir durum ve buna uygun ayarlamalar yapmak zorundayız” demişti.

2014'te Avrupa'ya 280 bin mülteci geldi

Geçen yıl Avrupa’ya yasal olmayan yollardan gelen mültecilerin sayısı yaklaşık 280 bin. Bu mültecilerin önemli bir kısmı Suriye, Somali ve Libya’dan geliyor. Havaların ısınmasıyla birlikte, Akdeniz üzerinden Avrupa kıyılarına ulaşmaya çalışan göçmenlerin sayısının artmasından endişe ediliyor.