Uluslararası Göç Örgütü (IOM), Avrupa'ya bu yıl şimdiye kadar deniz yoluyla ulaşan göçmen ve sığınmacı sayısının 250 bine yaklaştığını bildirdi.

BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında, IOM Sözcüsü Joel Millman, "İtalya ve Yunanistan açıklarında yaz aylarında her gün binden fazla göçmen kurtarılıyor ve Avrupa'ya ulaşıyor. Bu yıl şimdiye kadar geçen yılın rakamlarını aşmış bulunuyoruz" dedi.

Avrupa'ya kaçak yollardan girmek isterken bu yıl şimdiye kadar Akdeniz'de boğularak ölen göçmenlerin sayısının da rekor seviyelere ulaşarak sayının en az 2 bin 30'u bulduğunu söyledi.

Libya'dan İtalya'ya bu yıl şimdiye kadar 102 bin göçmenin güvenli bir şekilde ulaştığı bilgisini veren Millman, bu yıl şimdiye kadar 134 bin 988 göçmen, Türkiye üzerinden deniz yoluyla Yunanistan'a ulaştığını ifade etti.

Millman, İtalya ve Yunanistan'a Malta ve İspanya da dahil edildiğinde Avrupa'ya bu yıl şimdiye kadar deniz yoluyla ulaşan göçmen ve sığınmacı sayısının 237 bini bulduğunu söyledi.

Geçen yılın tamamında 219 bin göçmen Akdeniz'i geçerek Avrupa'ya ulaşmış, yaklaşık 3 bin 500 göçmen ise yolda yaşamını yitirmişti.