AKEL’in, Güney Kıbrıs’ta son günlerde yaşanan futbol olayları nedeniyle, bu olayların araştırılmasını istediği belirtildi.

Fileleftheros gazetesi, AKEL’in, futbol konusunda yaşananlar ve bu olaylardaki suçluların cezalandırılması yönünde eleştirilerde bulunmasının ardından futbol konusunun diğer partilerin de gündemine girdiğini yazdı.

Bilindiği üzere, AKEL, hafta sonu oynanan maçlarda, hakemlerin maçların sonucuna etki ettiği yönündeki suçlamalar ve daha önce meydana gelen hakemlerin araçlarının kundaklanması gibi diğer olaylar üzerine, eleştirilerde bulunmuştu.

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, bu tür olayların, tehlikeli olmakla birlikte, spor düşüncesi açısından kabul edilemez bir durum olduğunu ifade etti.

Kiprianu, açıklamasında ayrıca, Futbol Federasyonu (KOP) liderliğinin ve hakemlerin bu tür olaylar karşısındaki sorumluluklarını farkında olmasını isterken, KOP’u sorumluluklarının farkında olmaması ile eleştirdi.

AKEL’in, futbola veya bir başka spora müdahale etmediğine işaret eden Kiprianu, olmaması gereken olaylar konusunda, siyasi görüşlerini ortaya koyduğunu ve kabul edilemez bu durumu eleştirdiğini de ifade etti.

Kiprianu, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, yapılan suçlamaları araştırmasını da talep edeceğini belirtti.

EDEK konu hakkında yaptığı açıklamada, Rum futbolunda meydana gelen muhtemel kabul edilemez  olaylara siyasi partilerin müdahale olmasıyla ilgili olarak “futbolun partileştiğini, siyasetin ise futbollaştığını” belirtti.

EDEK, partilerin spordan uzak durması gerektiğini de ifade etti.