Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, çok önemli bir dönüm noktasına gelinmekte olduğuna işaret ederek, “Önümüzdeki 5 yıl içerisinde kaderimiz çizilecek. Geleceğimizi birlikte oluşturmalıyız” dedi.

Basın ofisinden yapılan açıklamaya göre, Akıncı dün sabah Yılmazköy ve Hisarköy; bu sabah ise Bahçeli’yi ziyaret ederek yurttaşlarla bir araya geldi.

Ziyaretlerde yaptığı sohbetlerde önümüzdeki Nisan ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminin partilerin seçimi olmadığı üzerinde duran Akıncı, “Kıbrıs Türk toplumu bu seçimde, tüm dünyanın ‘Kuzey Kıbrıs’ın seçilmiş lideri’ olarak tanıdığı liderini seçecek. Çok önemli bir dönüm noktasına geliyoruz. Önümüzdeki beş yılda kaderimiz çizilecek. Geleceğimizi birlikte oluşturmamız ve şekillendirmemiz gerekiyor. 10 yıl önce bir fırsatı yitirdik ve toplumsal haklarımızla Avrupalı olamadık. Şimdi önümüzde çözüm için ciddi bir fırsat var” dedi.

Akıncı, bu fırsatın, doğal gaz ve Güney Kıbrıs’taki ekonomik krizle yeniden oluştuğunu vurguladı ve her iki toplumun ihtiyacından yola çıkarak varılacak çözümün, bölgeye de istikrar getireceğini kaydetti.

Konuşmasında, köklerini inkâr etmediğinin; bağımsız ve tarafsız bir Cumhurbaşkanı olmanın köklerini inkâr etmekle ilgisi olmadığının altını çizen Akıncı, gerek 14 yıllık Belediye Başkanlığı sırasında gerekse Başbakan Yardımcısı ve Turizm Bakanı olarak görev yaptığı dönemde bunu kanıtladığını söyledi.

Belediye Başkanlığı döneminde herkese eşit muamele yapmasının üç dönem halkın onayını almasında büyük bir faktör olduğunu söyleyen Akıncı, şöyle konuştu:

“Bakanlığım sırasında müşavirler yaratarak kamu işleyişine ve maliyesine yük oluşturmadım. Başka partilerden olan teknik müdürlerimle çalıştım. Turizm Fonu’nu partilileri istihdam etmek için değil, Yenierenköy’de ilk ve tek turizm ofisi açılması gibi icraatlar ile amacına uygun kullandım. Beklenmedik giderler kaleminden para artırarak Lefkoşa hastanesinin ilk MRI cihazını aldım. Bu nedenle bu seçimde de çok rahatım. Geçmişteki gibi yine insanımıza eşit muamele yapacak, parti rozetine bakmayacağım.

Cumhurbaşkanı, hükümet değildir. Asıl görevi Kıbrıs konusunda halkını en iyi şekilde temsil etmek, haklarını savunmak, dünyayla ilişkilerini ileriye götürmektir. Ancak bunları yaparken iç konularda da hükümetlere rehberlik yapabilir, yol gösterebilir. Göreve gelmem halinde Cumhurbaşkanlığı’nda mevcut 40 sözleşmeli kadrosunu uzmanlardan oluşturup, köylülerin sorunları, çevre, trafik, sağlık gibi konularda raporlar hazırlatarak, bunları hükümete götürecek, fikir sunup, sorunların çözümü yönünde öncülük edeceğim.”

Akıncı ziyaretlerinde, yurttaşların çeşitli konularda dile getirdikleri şikâyetlerini de dinleyerek karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

1420383356.jpg

1420383366.jpg