Tayland’da Tay yeni yılını kutlamak için iki hafta önce düzenlenen su festivalinde ölümlü trafik kazaların sayısının oldukça yüksek olması üzerine, hükümet sürücülere cezalar yağdırdı.

Para cezalarının yeterince etkili olmadığının tespit edilmesi üzerine, fikir aşamasında olan ‘morg cezası’ uygulamaya konuldu.

ZORUNLU MORG VE HAPİSHANE ZİYARETİ

Tayland’ın kuzey kentlerinde alkollü araç kullanmaktan ceza alan sürücüler, bugün kalabalık gruplar halinde rehabilitasyon ve eğitim aldı.

Pitsanulok, Yasotorn ve Peçaburi kentlerinde alkollü araç kullanan sürücüler, hastanelerin yoğun bakımına götürülüp, trafik kazası mağdurlarının yaşadıklarına tanıklık etti.

Yoğun bakım ziyaretinin ardından zorunlu olarak morga götürülen sürücüler, böylece alkollü araç kullanarak neden olmaları muhtemel felaketi daha yakından görmüş oldu.

Kusurlu sürücülerin, hastane ziyaretinin ardından hapishaneye götürülmesiyle de, kendilerini beklemesi muhtemel geleceğin daha iyi anlaşılması sağlandı.

Su festivali süresinde ölenlerin sayısının 500’e yaklaştığı ve ölümlü trafik kazaların büyük çoğunluğunun alkollü araç kullanımından dolayı meydana geldiği belirtildi.

Tayland'daki su festivalinde ölenlerin sayısının 500’e yaklaştığı ve ölümlü trafik kazaların büyük çoğunluğunun alkollü araç kullanımından dolayı meydana geldiği belirtildi.