Yetkililer, McFit'in 53 yaşındaki kurucusu, kız arkadaşı Christiane Schikorsky ve çocukları Aaron ve Finja, özel jetleri ile Limón'a giderken kayboldu. Yetkililer, yaptıkları arama sırasında trajik bir bulguya ulaştı.

BİR YETİŞKİN VE BİR ÇOCUĞA AİT CESETLER BULUNDU

Schaller ve uçkta bulunan diğer beş kişi aranırken, denizde bir yetişkin ve bir çocuğun cesetleri bulundu.

Kosta Rika Kamu Güvenliği Bakanlığı ise Ulusal Sahil Güvenlik ve Hava Gözetleme Servisi tarafından yapılan arama operasyonu sırasında bir yetişkin ve bir çocuğunun cesedinin bulunduğunu doğruladı.

UÇAĞA AİT ENKAZ PARÇALARINA ULAŞILDI

Yetkililer ayrıca, Juan Santamaria havaalanındaki varış noktasından yaklaşık 40 km uzaklıkta özel koltuklarından birini ve çeşitli eşyaların bulunduğunu aktardı.

Diğer taraftan, Alman milyonerin geçen Cuma gecesi  ailesiyle birlikte Meksika'dan havalandığı bildirildi. Kişisel antrenör olduğu düşünülen Marcus Kurreck adındaki bir adamın da özel jette bulunduğu açıklandı. 

Sivil Havacılık Kurumu müdürü Fernando Naranjo.  "İçerisinde toplam 6 kişinin bulunduğu özel jet,  Limón havalimanına varmadan yaklaşık 40 km önce radardan kayboldu. Uçak 18:58'de inecekti, 2 bin fit yükseklikte kaybettik” diye konuştu.

Bununla birlikte yetkililer, kötü hava koşulları nedeniyle ara verilen kurtarma çalışmalarının yeniden başladığını duyurdu. Kosta Rika'nın Kamu Güvenliği Bakanı Jorge Torres, beş Alman vatandaşını taşıyan Piaggio 180 model  jetin Parismina bölgesi yakınlarında sahilden yaklaşık 30 km açıkta uçarken, akşam 18.00 sıralarında havalimanının kontrol kulesiyle temasını kaybettiği bildirildi.

SCHALLER HAKKINDA

Schaller, 1996 yılında fitness zinciri McFit'i kurdu. Spor devinin şu anda Avrupa'da 250'den fazla  şubesi ve 1,4 milyon üyesi bulunuyor. 

Schaller 2010 yılında Almanya'nın batısındaki Duisburg kentinde düzenlediği bir festivalde çıkan izdihamda 21 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından manşetlere çıktı. Trajediden sonra Schaller, festivalin kalıcı olarak iptal edileceğini söyledi.

Schaller, 2018'de görülen duruşmada tanık olarak ifade verdi ve ahlaki sorumluluğunu kabul etti.