Almanya Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel, "Birçok gelişme bizim bu sene Alman hükümetinin açıkladığı gibi 800 bin sığınmacıyı değil bir milyon sığınmacıyı kabul edeceğimizi gösteriyor" dedi.

SPD üyelerine yazmış olduğu mektupta Almanya'da ve Avrupa genelinde son zamanda hız kazanan sığınmacı krizine değinen Gabriel, Almanya'nın Avusturya sınırındaki kontrollere tekrar başlamasını savundu.

Gabriel, Avusturya sınırında sürekli bir sınır kapatması ve sığınmacıların haklarının ihlali olmadığını belirterek, "Almanya'ya sığınmacı olarak başvuran herkes, başvurusu neticelenene kadar Almanya'da kalabilir. Bundan bir sapmamız yok" diye konuştu.

Sınır kontrollerinin artırılmasının "önceden tahmin edilemeyen istisnai bir durumunun" oluşmamasıyla ilgili olduğunu söyleyen Gabriel, bunun Avrupalı partnerlere de bir sinyal olduğunu ve Almanya'nın genel olarak bütün sığınmacıları da kabul edemeyeceğini ifade etti.

Her şeye rağmen sığınmacıların Almanya'ya kabulü noktasında irade gösterdiklerini savunan Gabriel, "Bir çok gelişme bizim bu sene Alman hükümetinin açıkladığı gibi 800 bin sığınmacıyı değil bir milyon sığınmacıyı kabul edeceğimizi gösteriyor" ifadesini kullandı.

Alman Hükümeti 19 Ağustos'da yıl sonuna kadar 450 bin sığınmacının değil 800 bin sığınmacının kabul edileceğini açıklamıştı.