Dünya liderlerinin katılımıyla Almanya'da gerçekleştirilen G7 Zirvesi geniş kitleler tarafından gerçekleştirilen protestolar sırasında çıkan olaylarda çok sayıda eylemci ile 10 polis yaralandı, 1 kişi gözaltına alındı.

Almanya'nın Bavyera eyaletine bağlı Krün kentinde düzenlenen ve 2 gün sürecek olan G7 Zirvesi binlerce kişi tarafından protesto ediliyor. Zirvenin gerçekleştirildiği Elmau Sarayı'na yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunan Garmisch-Partenkirchen Caddesinde en az 4 bin kişinin yer aldığı protesto eylemleri sırasında polis ise eylemciler arasında olaylar çıktı. Eylemcilere karşı orantısız güç kullanan polis, olaylar sırasında eylemcileri etkisiz hale getirebilmek için biber gazı kullanırken, eylemlere katılanlar polise molotofkokteyli, taş ve şişe fırlattı. Olaylar sırasında aralarında kadınların da bulunduğu çok sayıda eylemci yaralanırken, 7 polis memuru da atılan yabancı maddeler nedeniyle yara aldı. Zirvenin gerçekleştirildiği Krün kentinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, kente yapılan giriş çıkışlarda polis tarafından kimlik kontrolü yapıldı.

Ülkenin güneyinde bulunan Leipzig kentinde de benzer olaylar yaşandı. G7 Zirvesini protesto eden yüzlerce kişi, polise çok sayıda yabancı madde fırlattı. Olaylar sırasında barikatı aşan eylemcilerin, şehir merkezinde tekerlekleri yakması sonucunda 3 polis aracında maddi zarar meydana geldi. Kentte bulunan binalara da saldırılan protestocular ile polis arasında yaşanan olaylarda 3 polis memuru yaralanırken 1 kişi de göz altına alındı.

Protestolara katılan "Stop G7 Elmau" hareketi tarafından yapılan açıklamada, polisin biber gazı ve coplu saldırıları sırasında aralarında kadınlarında bulunduğu birçok eylemcinin yaralandığı ve bazı yaralıların durumunun ağır olduğu belirtildi. "Stop G7 Elmau" Hareketi Sözcüsü Georg Ismael tarafından yapılan açıklamada, ağır yaralı olanların hastanede tedavi altına alındığı ve yaralılarda görülen kırık vakalarının polisin başvurduğu aşırı şiddetten kaynaklandığı kaydedildi.

Almanya karıştı: 10 polis yaralı

Almanya karıştı: 10 polis yaralı