Almanya'da düzenlenen bir operasyonda terör örgütü DAEŞ üyesi olma suçlamasıyla 3 Suriyeli gözaltına alındı.

Federal Başsavcılıktan yapılan açıklamada, yakalama emri ile aranan 17 yaşındaki Mahir Al-H, 26 yaşındaki Mohamed A. ve 18 yaşındaki İbrahim M'nin bugün Schleswig-Holstein eyaletinde güvenlik ekiplerince gözaltına alındığı belirtildi.

Açıklamada DAEŞ tarafından görevlendirilen zanlıların, "bir talimatı yerine getirmek veya başka talimatlar için kendilerini hazır tutmak için" 2015’in kasım ayında Almanya'ya girmekle suçlandığı ifade edildi.

Mahir Al-H'nın 2015'in eylül ayında Rakka'da DAEŞ'e katıldığı ve kısa bir süre silah ve bomba eğitimi aldığı belirten açıklamada, daha sonra bu kişinin, DAEŞ bölgesi dışında operasyon ve saldırı yapmakla sorumlu örgüt yöneticisi karşısında, Mohamed A. ve İbrahim M. ile birlikte Avrupa'ya gitmeyi üstlendiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, zanlıların Almanya'da kaldıkları yerlerde yaklaşık 200 polisin katılımıyla arama yapıldığı belirtildi.

Die Welt gazetesinin Federal Kriminal Dairesine (BKA) dayandırdığı haberine göre, söz konusu olayla ilgili bugün düzenlenen operasyonda 3 sığınmacı yurdu ile bazı evler arandı.

Aramalarda çok sayıda cep telefonu, veri taşıyıcısı ve belgelere el konulduğu ifade edilen haberde, gözaltına alınan zanlıların sığınmacı olduğu kaydedildi.

Zanlıların tutuklanmaları talebiyle hakim karşısına çıkarılacağı bildirildi.