Almanya'nın Ludwigshafen kentinde kimya şirketi BASF'ın tesisinde dün meydana gelen patlamanın ardından çıkan yangında hayatını kaybedenlerin sayısının 2'ye yükseldiği bildirildi.

BASF'tan yapılan açıklamada, şirketin Ludwigshafen tesisinde meydana gelen patlamanın ardından çıkan yangında şirkette çalışan iki itfaiye erinin öldüğü, bir kişinin arandığı belirtildi. Açıklamada, olayda 8'i ağır 25 kişinin yaralandığı ifade edildi.

Ludwigshafen Belediye Meclisi Üyesi DieterFeid, bugün düzenlenen basın toplantısında, 6 yaralının da hastanede yoğun bakımda bulunduğunu belirterek, "Bu insanlarının bazılarının durumu iyi değil" ifadesini kullandı.

Feid, bölgede yaşayan halka çağrıda bulunarak, dışarıda uzun süre kalmamalarını, pencere ve kapılarını kapatmalarını istedi.

Basın toplantısına katılan Ludwigshafen İtfaiye Müdürü Peter Friedrich de henüz kendisinden haber alınamayan kişinin BASF şirketinin çalışanı olmadığını, muhtemelen gemide görevli bir kişi olduğunu belirtti.

PATLAMANIN SEBEBİ HENÜZ BELİRLENMEDİ

Ludwigshafen'deki BASF Tesisinin Müdürü UweLiebelt, patlamanın meydana geldiği borulardan hala sıvılaştırılmış gaz sızdığını,  patlamanın sebebinin henüz belirlenemediğini söyledi.

Çevrede ölçümlerin yapıldığını ve halk için bir tehlikenin bulunmadığını ifade eden Liebelt, "Havada, suda ve toprakta kritik değerler ölçülmedi" dedi.

Liebelt, kentte ölçüm yapan araçların çalışmalarını sürdürdüğünü de aktardı. 

BASF Yönetim Kurulu Üyesi MargretSuckale ise şirketin zararının ne kadar olduğunun henüz tahmin edilemediğini, ayrıca bu konun öncelikli olmadığını kaydetti.

Öte yandan, Frankenthal Savcılığından yapılan açıklamada olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığı, patlamanın sebebinin araştırılması için bilirkişinin tesise gönderildiği ifade edildi

Patlamanın dün tesisin LandeshafenNord bölümünde boru hattında yapılan çalışma sırasında meydana geldiği açıklanmıştı. Patlamada en az bir kişinin hayatını kaybettiği, 6 kişiden haber alınamadığı açıklanmıştı.