Almanya'da MERS teşhisi konan 65 yaşındaki vatandaşın, virüse bağlı olarak akciğer yetmezliği nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi.

Güney Kore'de kısa sürede yayılan MERS nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı artmaya devam ederken, salgın nedeniyle bir ölüm haberinin de Almanya'dan geldiği kaydedildi. Almanya Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, ülkenin kuzeyinde yaşayan ve Şubat ayında MERS teşhisi konan bir hastanın virüse bağlı olarak akciğer yetmezliği sonucu yaşamını yitirdiği bildirildi. Abu Dabi'de tatilde bulunduğu sırada MERS teşhis konan hastanın 6 Haziran'da MERS salgınına bağlı olarak bir takım komplikasyonlar geçirdiği ifade edilerek, "Hastanın hayatını kaybetmesi nedeniyle derin üzüntü duyuyoruz. Hastanın iyileşmesini beklerken şu an büyük üzüntü yaşayan ailesine başsağlığı diliyoruz" denildi. Açıklamada, hasta ile yaşadığı dönemde temasta bulunan 200 kişiye test yapıldığı kaydedilerek, tüm test sonuçlarının negatif çıktığı bildirildi.

Tatil amacıyla gittiği Abu Dabi'de virüse yakalan Alman vatandaşı 6 Haziran'da ülkede bulunan hastanede tedavi altına alınmıştı. Almanya'da 2012 ve 2013 yılında MERS virüsüne yakalanan iki kişi tedavi altına alınmış, ancak hastalardan biri hayatını kaybetmişti.