Almanya'daki Deutsche Post şirketi posta çalışanları bugünden itibaren süresiz iş bırakma eylemine çıkıyor.

 Ver.di Hizmet Sendikası Başkan Yardımcısı Andrea Kocsis, yaptığı yazılı açıklamada, "Deutsche Post şirketi müzakerelerde sorunun çözülmesi için bir milim bile ilerlemedi ve sendikanın teklifini reddetti. Baskıyı aşırı şekilde arttırmamız lazım" dedi.

 Sendika, 140 bin sözleşmeli personel için bir kereye mahsus 500 euro ödenmesini ve gelecek yıldan itibaren yüzde 2,7 ücret zammı yapılması talebinde bulunuyor. Ayrıca Deutsche Post şirketi işletmesinin bölgesel yan kuruluşlarında çalışan 6 bin personelin, Deutsche Post tarifesine dahil edilmesini istiyor.

 Toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşmaya varılamadığı için, düşük ücret alan postacıların hakkını savunan Ver.di sendikası süresiz grev çağrısında bulundu.

Deutsche Post İnsan Kaynakları Müdür Melanie Kreis ise Ver.di'nin talepleri yaklaşık 300 milyon euroya mal olacağını belirterek, mevcut rekabette dezavantajı arttıracağını kaydetti. Kreis ayrıca Deutsche Post şirketinin çalışanlarına piyasadaki rakiplerden iki kat daha fazla maaş ödediğini de sözlerine ekledi.