Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Sawsan Chebli, Suriye'de bu gece uygulanmaya başlaması beklenen "çatışmaların durdurulması anlaşması" öncesinde taraflardan, ateşkesi tehlikeye sokacak her şeyden kaçınmalarını talep ettiklerini bildirdi.

Chebli, başkent Berlin’de düzenlenen basın toplantısında, Suriye'de bu gece uygulanmaya başlaması beklenen "çatışmaların durdurulması anlaşması"na ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sawsan Chebli, Suriye’de çatışmaların durdurulmasından kısa bir süre önce Dareyya’da varil bombalarının atıldığı yönünde gelen bilgilerin kendilerini endişelendirdiğini söyledi.

Bu durumun, çatışmaların durdurulmasından önce gelebilecek en kötü sinyal olduğunu belirten Chebli, “Bu gece uygulanmaya başlayacak olan çatışmaların durdurulması anlaşmasından kısa bir süre önce tüm taraflardan gerilimin tırmanmasına sebep olabilecek ve bu çatışmaların durdurulmasını tehlikeye sokacak her şeyden kaçınmalarını talep ediyoruz" dedi.

Daha önce de çatışmaların durdurulması yönünde bir garantinin olamayacağını ifade ettiklerini belirten Chebli, ancak tüm tarafların, hem rejimin hem de muhalefettin bu yönde beyanlarının olduğunu anımsattı.

Chebli, bu gece çatışmaların durdurulması umudunu taşıdıklarını dile getirerek, iki hafta önce Münih’te alınan kararlar temelinde Suriye’ye insani yardımın götürülmesi konusunda ise ilerlemeler sağlandığını kaydetti.

Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert de Suriye’de son bombardımanların endişe verici olduğunu belirterek, “Özellikle Esed rejiminde ve onun destekçilerinde, çatışmaların durdurulmasının herkes için ve özellikle acil durumdaki insanların çıkarına olduğu anlayışının üstünlük kazanacağını ümit ediyorum” dedi.