Almanya'daki iç istihbarat servisi Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı Hans-Georg Maassen, Alman kurumlarının siber saldırı dalgasıyla karşı karşıya bulunduğunu söyledi.

Maassen, Alman Haber Ajansı’na (DPA) yaptığı açıklamada, şu an karşı karşıya kalınan saldırı dalgasının en etkin ve agresif siber casusluk operasyonlarından biri olduğunu belirtti.

"Halihazırda Federal Meclisi ve siyasi partilere karşı, bilinen saldırıların ötesinde bir siber saldırı dalgası görüyoruz" diyen Maassen, saldırıların bir medya kurumuna ve yurt dışındaki hedeflere yönelik de gerçekleştirildiğini ifade etti.

Maassen, söz konusu siber saldırıların Rus devlet kurumları tarafından yönlendirildiğine ilişkin emarelerin bulunduğunu kaydetti.

Federal Güvenlik ve Bilgi Teknolojileri Dairesinden (BSI) yapılan açıklamada da saldırganların elde ettikleri bilgileri, 2017'de yapılacak genel seçimler öncesinde kamuoyunun görüşlerini etkileme amacıyla kullanılabileceği uyarısında bulundu.

Almanya'da ağustos ayında "Sofacy" ve "APT28" isimleri altında bilinen Rusya merkezli hacker grubunun Federal Meclis, Sol Parti ve Hristiyan Demokrat Birlik Parti (CDU) Saarland eyalet teşkilatına karşı siber saldırıda bulunduğu ifade edilmişti.