Amerikan polisi, Afrika kökenli ABD'lilerin gittiği bir kiliseye ateş açan silahlı beyaz erkek saldırganın güvenlik kamerası tarafından çekilen fotoğrafını yayınladı.

ABD'nin Güney Carolina eyaletine bağlı Charleston kentinde 20'li yaşlarında silahlı beyaz erkek saldırganın bugün tarihi Emanuel AME Kilisesi'ne ateş açması sonucu 9 kişi hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili soruşturma başlatan Amerikan polisi, kiliseye ateş atan silahlı beyaz saldırganın kiliseye girdiği sırada güvenlik kameralarından çekilen fotoğrafını yayınladı. Amerikan polisi açıklamasında, Afrika kökenli ABD'lilerin dua etmek için kilisede bulunduğu sırada gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden 9 kişiden 3'ünün erkek, 6'sının ise kadın olduğunu bildirdi. Hayatını kaybedenlerin yaşları ya da kimlikleri hakkında açıklama yapmayan yetkililer, saldırganın yakalanması için geniş çaplı bir soruşturma başlattı.

Polis, 21-15 yaşları arasında olan ve saldırı sırasında üzerinde uzun kollu kazak ve kot pantolon bulunan uzun boylu beyaz saldırganın, olay yerinden dört kapılı siyah bir sedanla uzaklaştığını ifade etti.