Myanmar'ın Arakan eyaletinde etkili olan sel nedeniyle on binlerce kişi yerinden oldu.

Enformasyon Bakanlığından yapılan açıklamada, şiddetli yağmurların yol açtığı selin, Minbya kasabasında 6 bin 100, Kyauktaw kasabasında 2 bin 828, Mrauk U kasabasında 2 bin 527 ve Ann kasabasında 2 bin 900 kişiyi etkilediği belirtildi.

Arakanlı yetkililer, sel yüzünden bölgedeki 400'den fazla okulda eğitime ara verildiğini, Minbya kasabasında 204 okulun su altında kaldığını ifade etti.

Uluslararası Myanmar Planı adlı sivil toplum kuruluşu (STK), Arakan eyaletinde yer alan 41 köyde 12 bin 200 kişinin evlerinden olduğunu bildirdi.

STK'nın iş geliştirme müdürü Enrico Rampazzo, "Felaket sırasında ve sonrasında, en çok çocuklar mağdur oldu. Gıda, su ve barınak sıkıntısı yaşanıyor. Bizler, böyle bir zamanda çocukların güvenliği ve ailelerinin desteklenmesi için çalışıyoruz." dedi.

Sel nedeniyle evlerinden olan halk, manastırlara ve yüksek rakımlı yerlerde bulunan evlere sığındı.

Arakan'ın, ülkenin en yoksul eyaletleri arasında yer alması nedeniyle buradaki halk az gelişmişlik ve yetersizliklerden etkileniyor.

Myanmar'ın batısındaki Arakan (Rakhine) eyaletinde yaşayan Müslümanları evlerini terk etmek zorunda bırakan şiddet olaylarının üzerinden geçen 4 yılda ülkede çok şey değişmesine karşın yerlerinden edilmiş insanların kaldığı kamplardaki koşullar yerinde saymaya devam ediyor.