Paris-Kahire seferi sırasında Akdeniz'e düşen Mısır Hava Yolları'na ait Airbus A320 tipi yolcu uçağını bulma çalışmalarına Fransız Donanmasına ait bir gemi de katılacak. Deniz altında arama yapacak özel donanımlı gemi Akdeniz’e doğru yola çıktı.

Fransız Sivil Havacılık Güvenliği Analiz ve Araştırma Merkezinden (BEA) yapılan açıklamada, Fransız donanmasına ait bir geminin perşembe günü Korsika’dan uçağın düştüğü bölgeye doğru yola çıktığı ve kısa süre içerisinde aramalara başlayacağı ifade edildi.

BEA yetkilileri, Fransa donanmasına ait Laplace isimli geminin su altı araştırmaları yapmak amacıyla özel donanıma sahip olduğunu ve gemide karakutunun yerini tespit etmek için iki uzmanın da bulunduğu açıklandı.

19 Mayıs’ta İskenderiye açıklarında düşen uçağın karakutusunun bulunması, uçağın düşüş nedenini aydınlığa kavuşturmak için önem taşıyor. Daha önce Mısırlı yetkililer, karakutudan sinyal alabildiklerini açıklamışlardı.

Paris-Kahire seferini yaparken Akdeniz'e düşen Mısır Hava Yollarına ait Airbus 320 tipi yolcu uçağında 56’sı yolcu toplam 66 kişi bulunuyordu. Bunlardan 30'unun Mısırlı, 15'inin Fransız, 2'sinin Iraklı, diğer 9'unun İngiliz, Belçikalı, Kuveytli, Suudi Arabistanlı, Sudanlı, Çadlı, Portekizli, Cezayirli ve Kanadalı olduğu açıklanmıştı.