Arap Doktorlar Birliği, Yemen'deki kolera salgınının insani felakete dönüşebileceği uyarısı yaptı.

Birlik, yayımladığı yazılı açıklamada, Yemen'de yayılan kolera salgını ve salgının denetim altına alınamamasının, sağlık durumunun kötüleşmesine neden olduğunu ifade ederek, ülkede sağlık kadrosunun kısıtlı olduğu ve çok sayıda hastanenin kapandığı belirtildi.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonunun (UNICEF) raporundan alıntı yapılan açıklamada, "Koleraya yakalananların sayısındaki artış ürkütücü. Başta Sana olmak üzere ülke genelindeki hastaneler, hasta sayısındaki yoğunluk nedeniyle tüm ihtiyaçları karşılayamıyor. Yemen'deki kolera salgını insani felakete yol açabilir." ifadesi kullanıldı.

Kolera salgınının, Yemen'de 16 ile yayıldığı ve 200'den fazla insanın ölümüne neden olduğu ifade edilen açıklamada, Dünya Sağlık Örgütü, Arap Birliği ve Arap sağlık bakanlarına, "Koleraya yakalanmış binlerce Yemenlinin kurtarılması için acil müdahale" çağrısında bulunuldu.

UNICEF, önceki gün yayımladığı raporda, Yemen'de koleradan hayatını kaybedenlerin sayısının 209'a yükseldiğini, ülke genelinde 17 bin 200 kolera vakası tespit edildiğini belirtmişti.

Yemen'de iki yıldan uzun süredir devam eden çatışmalar nedeniyle ülke içinde yerinden edilmiş yaklaşık 3 milyon kişi, kirli sular ve atıkların toplanmaması nedeniyle risk altında bulunuyor.