Arjantin ve Şili’den üst düzey yetkililer, iki ülkeyi birleştirecek “Uluslararası LasLenas Geçit Tüneli Projesi”ni yürütecek ortak bir kuruluş oluşturulması için anlaşma imzaladı.

Başkent Buenos Aires’teki Dışişleri Bakanlığı’na bağlı San Martin Palas’ta bir araya gelen heyetler, projeyi yürütecek kuruluşun “Ebilenas” olduğunu açıkladı.     

Arjantin Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Carlos Foradori, basın toplantısında “İki ülke arasındaki fiziki bağlantının iyileştirilmesi bir devlet politikası olmalıdır.” ifadesini kullandı.     

Projenin Atlantik-Pasifik ekseni altyapı ve bağlantısının en uygun şekilde gerçekleştirilmesi adına önemli olduğunu söyleyen Foradori, bu anlamda projenin yalnızca Şili ve Arjantin değil bölge için de öncelik taşıdığını vurguladı.     

Toplantı sonunda Foradori, projeye dair anlaşmaları Şili Bayındırlık Bakanı AlbertoUndurragaVicuna ile imzaladı.     

And Dağları’na inşa edilecek tünelin, 2 bin metre yükseklikte yer alacağı ve 11,5 kilometre uzunluğunda olacağı belirtildi.     

Arjantin’in Mendoza Eyaleti’ndeki San Rafael ve Şili’nin General BernardoO’Higgins bölgelerini birleştirecek tünelin yıl boyunca hizmet vereceği ifade edildi.