Arjantin, batı yarım kürede telekomünikasyon servisleri sağlamak amacıyla Fransız Guyanası'nda bulunan üsten yeni bir uzay mekiği fırlattı.

Arjantin Devlet Başkanı CristinaFernandez de Kirchner devlet televizyonunun özel yayınında yaptığı açıklamada, tümüyle Arjantin tarafından üretilen ikinci uydunun fırlatılmasını kutladı.

Kirchner, Arjantin'de uydu endüstrisinin geliştirilmesi için yeni bir tasarının parlamentoya gönderildiğini ve böylece bu alanda gelişimde devamlılığın sağlanacağını ifade etti.

Yeni tasarının Arjantin'in 2015-2035 sabit yörüngeli uydu planının da kabulünü sağlayacağını hatırlatan Kirchner, kamu şirketi olan ARSAT'ın projeyi yürüteceğini söyledi.

Arjantin Devlet Başkanı, projeyle birlikte 20 yıl içerisinde hem Arjantin'in kullanımı hem de satış için 8 yeni uydunun daha üretileceğini ve bu programın uygulanması için 1.201 milyon dolar yatırım yapılacağını vurguladı.

Geçen yıl ekim ayında fırlatılan ARSAT-1 sonrasında gerçekleştirilen ikinci ARSAT uydu projesiyle kendi sabit yörüngeli uydu programını üreten ve yöneten Arjantin'in ABD, Çin, Rusya, İsrail, Hindistan ve Avrupa Birliği'nin bulunduğu listeye dahil olduğu belirtildi.

ARSAT-2'nin Arjantin uzay telekomünikasyon programıyla batı yarım küredeki ülkelere doğrudan eve televizyon sistemi (DTH), internet erişim sistemleri ve veri iletimi sağlayacağı ifade edildi.