Ana muhalefetteki Demokrat Parti tarafından düzenlenen protestoya, Meclis Başkanvekili Edi Paloka ve bazı muhalefet milletvekillerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Meclisteki genel kurul oturumuyla aynı saatlerden başlayan gösteri, oturumun sona ermesine kadar devam etti.

Yağışlı havaya rağmen meclis önünde toplanan çok sayıda muhalif, "Meta-Rama Gidin", "Mecliste Mafya İstemiyoruz" yazılı dövizler taşıdı ve Meclis Başkanı Meta aleyhine sloganlar attı.

Demokrat Partili Meclis Başkanvekili Edi Paloka, burada yaptığı konuşmada, Sosyalist Parti'den ihraç edilen milletvekili Tom Doshi'nin, Meclis Başkanı Meta'nın kendisini öldürtmek istediğini yönündeki iddialarını hatırlattı. Meta'nın konuyu yargı organlarından sakladığını savunan Paloka, Meta istifa etmedikçe protestoların devam edeceğini kaydetti.

Muhalefet partileri, 12 Mart'ta da protesto gösterisi düzenleyerek, Meta ve bazı hükümet üyelerinin istifasını talep etmişti.

Sosyalist Parti'den ihraç edildikten sonra Başbakan Edi Rama'ya yönelik ağır eleştirilerde bulunan milletvekili Tom Doshi, Arnavutluk Meclis Başkanı İlir Meta'nın kendisini öldürtmek istediğini ileri sürmüştü. İddialar üzerine harekete geçen Arnavutluk Başsavcılığı, ifadesini almak üzere Doshi'yi savcılığa çağırmış, ardından konuya ilişkin Başbakan Edi Rama, Meclis Başkanı İlir Meta, İçişleri Bakanı Saimir Tahiri de savcılıkta ifade vermişti.

Gelişmeler üzerine Demokrat Parti, suikast iddiaları hakkındaki bilgileri gizlediklerini öne sürerek,

İçişleri Bakanı Samir Tahiri ile Emniyet Genel Müdürü Artan Didi hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.