Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nin organizasyonuyla, Arnavutluk'un başkenti Tiran'da "Türkiye'de bulunan UNESCO Dünya Kültürl Mirası" fotoğraf sergisi açıldı.

Arnavutluk Ulusal Tarihi Müze'sinde düzenlenen açılış törenine, Arnavutluk Kültür Bakanı Mirela Kumbaro, Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar, Almanya'nın Tiran Büyükelçisi Hellmut Hoffman ve diğer davetliler katıldı.

Sergide, İstanbul'un tarihi mekanları, Nemrut Dağ, Divriği Ulu Camii, Edirne Selimiye Camii ve Külliyesi gibi Türkiye'nin UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde bulunan toplam 11 tarihi eserin fotoğrafları yer aldı.

Açılışta konuşan Kültür Bakanı Kumbaro, Türkiye ve Arnavutluk'un mirası ve kültürünün ortak olduğu gibi, kültürel mirasa duydukları ilgi ve alakanın da ortak olduğunu, fotoğraf sergisinin diğer Arnavutluk kentlerinde de açılacağını vurguladı.

Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Bayraktar da bu serginini iki ülke arasındaki kültürel ilişkilerine olumlu yönde etkilemesini ümit ettiklerini belirterek, sergi açılışında emeği geçenlere teşekkür etti.

Bayraktar, serginin Arnavutluk'un diğer kentlerinde de açılmasını planladıklarını söyledi.

"Türkiye'de bulunan UNESCO Dünya Kültür Mirası" fotoğraf sergisi, 30 Mart'a kadar ziyarete açık kalacak.