Galler'de 19 yaşındaki Samantha Lewis, 4 yıl önce uzun süren baş ağrısı şikayeti yaşadıktan sonra kriz geçirerek hayatını kaybetti. Genç kadının ölümüne sürekli sakız çiğneme alışkanlığının sebep olduğu iddia edildi.

Milliyet'te yer alan habere göre, Galler’in Llanelli kentinde ortaya atılan şaşırtıcı iddia, ailenin kızlarının "doğal nedenlerle" öldüğü yolundaki uzman kararını kabul etmemesiyle ortaya çıktı. Swansea Kraliyet Mahkemesi'nde başlatılan soruşturmada, otopsi sonucunda Samantha Lewis'in midesinde sakızdan oluşan büyük kitleler bulunduğu açıklandı. Bu kitlelerin ise, "Vücudunun önemli mineral ve vitaminleri emmesini engelleyerek ölümüne neden olmuş olabileceği" belirtildi.

GÜNDE EN AZ 14 TANE NANELİ SAKIZ

Anne Maria Morgan'ın mahkemede verdiği bilgiye göre, genç kadın günde en az 14 tane naneli sakız çiğneyip yutuyordu. Patalog Dr. Paul Griffiths ise soruşturmada verdiği ifadede, ölümün magnezyum ve kalsiyum eksikliği nedeniyle beyninde oluşan şişme sonucu gerçekleştiğinin tespit edildiğini, ancak Lewis'in sakız tüketiminin bu durumda rol oynamış olabileceğini kaydetti.

Griffiths, genç kadının midesinde bulunan sakızların, önemli minerallerin vücudu tarafından emilmesine katkıda bulunmuş olabileceğini ancak ölümün sadece sakız tüketimi yüzünden gerçekleştiğini iddia etmenin mümkün olmadığını da ekledi.

SAKIZIN BU PROBLEME YOL AÇMASI İHTİMALLER DAHİLİNDE

Şimdiye kadar böyle bir nedenle kimse ölmediği için kanıtlanmış bir gerçek olmadığını söyleyen uzman, bu kadar çok sakız tüketiminin böyle bir probleme yol açmasının ihtimaller dahilinde olduğunu belirtti.

Soruşturma sonucunda genç kadının mineral eksikliğinden ölmüş olduğu ve "Aşırı derecede sakız çiğnemesinin bu durumda rol oynamış olabileceği" kararı verildi.