Ukrayna'nın doğusundaki Krasnogorovka'da, askeri aracın mayına basması sonucunda 7 askerin öldüğü bildirildi.

Doğudaki ayrılıkçılara karşı sürdürülen operasyonların yönetildiği Terörle Mücadele Merkezi yetkilisi Evgeniy Silkin, akşam ulusal televizyon kanalına yaptığı açıklamada, Donetsk yakınlarındaki Krasnogorovka kasabasında, bir askeri aracın mayına basması sonucunda 7 Ukrayna askerinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Silkin, askerlerin olay yerinde yaşamını yitirdiğini kaydederken, konuyla ilgili emniyet birimlerinin yörede araştırma ve keşif çalışmalarını sürdürdüğünü dile getirdi.

Donetsk Valisi Aleksandr Kihtenko da, bölgedeki durumun gerginliğini koruduğunu kaydederken, bugün gün boyunca Mariinka kasabasında ayrılıkçılar ile ordu birlikleri arasında silahlı çatışmaların yaşandığını kaydetti.

Bu saldırılarda ayrılıkçıların ağır silahları da kullandığını ileri süren Kihtenko, taraflar arasında çıkan çatışmalarda 4 askerin yaralandığını kaydederken, yaralı askerlerin Kurahovo'daki hastaneye kaldırıldığını ifade etti.

Kihtenko, siviller arasında can kayıpları veya yaralıların olmadığını da dile getirdi.

Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçılarla Ukrayna hükümeti arasında 12 Şubat'ta Minsk'te imzalanan ateşkes anlaşmasına rağmen bazı bölgelerde çatışmalar hala sürüyor. Ukrayna makamları, ateşkesin sağlanmasından bu yana Rusya yanlısı ayrılıkçıların 4 bin kez ateşkes ihlali yaptığını ve 120 yerleşim alanına saldırı düzenlediğini kaydederken, bu saldırılarda 100 asker ile 50'den fazla sivilin yaşamını yitirdiğini dile getiriyor.