Almanya’daki bir İngiliz askeri üssünde 14 yaşında bir erkek çocuğu ile cinsel ilişkiye girdiği ortaya çıkan onbaşı eşi Caroline Salisbury (28), Londra’da çıkartıldığı mahkemede 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İki çocuk annesi Salisbury’nin 14 yaşındaki çocukla bir çok kez cinsel ilişkiye girdiği, onu polise gitmemesi için uyardığı ve yaptığı şey ortaya çıkınca da çocuğu tecavüzle suçlamaya yeltendiği açıklandı.


Mahkemede, Salisbury’nin askeri üste okul servisi gözetmeni olarak çalıştığı ve çocukla bu sayede tanıştığı belirtildi. Savcılık, genç kadının  kocası okyanus aşırı bir göreve yollanınca sahte bir isimle Facebook hesabı açarak çocuğu evine davet ettiğini, ona alkol verdiğini ve taciz ettiğini söyledi.
 
Mahlemede Salibury’nin daha önce de ismi basına açıklanmayan çocuğun 17 yaşındaki abisi ile cinsel ilişkiye girdiği de açıklandı.
 
Salsbury mahkemede verdiği ifadede “Kocası David ona hiç ilgi ve sevgi göstermediği için bu çocuğa yöneldiğini” iddia etti.
 
ASKERİ POLİSİN HABERİ VARMIŞ
 
Mahkemede askeri üsteki güvenlik güçlerinin Salisbury ile çocuk arasında yaşanan cinsel ilişkiden haberdar olduğu ancak kadını bir daha böyle bir şey yapmaması konusunda uyarmakla yetindiği de açıklandı.
 
Savcılık bu tavrın kabul edilemez olduğunu belirtti ve “Bir yetişkinin bir çocukla cinsel bir ilişki yaşadığını öğrenen yetkililerin uyarıda bulunmakla yetinmesini anlamakta güçlük çekiyoruz” dedi.
 
Salisbury ilk kez Mart ayında yargılanmış ve ertelenmiş hapis cezasına çarptırılmıştı. Ancak çocuğun asker olan babasının ve davadan haberdar olan bir milletvekilinin “verilen cezanın çok hafif olduğunu” iddia ederek şikayette bulunmuş bunun ardından konu temyiz mahkemesine taşınmıştı.
 
Temyiz mahkemesinde 3 yıl hapis kararını açıklayan yargıç, ilk davada Salisbury’e hapis cezası vermeyen meslektaşını da eleştirdi ve “Eminim kurban 14 yaşında bir kız çocuğu, saldırgan ise yetişkin bir erkek olsa o böyle davranmazdı” dedi.