Wikileaks internet sitesinin kurucusu Julian Assange, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollende'ın kendisini ''arkadan bıçakladığını'' iddia etti.

Fransa'nın sığınma talebini temmuz ayında reddetmesi ile ilgili olarak Fransız ''Society'' dergisine konuşan Assange, Cumhurbaşkanı Hollande'ı kendisini önce cesaretlendirip, sonra yüz üstü bırakmakla suçladı.

Hollande ile arasında doğrudan iletişim olduğunu ve yine Fransız hukuk danışmanı ile yapılan temaslar sonucu sığınma başvurusunun kabul edileceği yolunda olumlu sinyaller aldığını kaydeden Assange, ''Hollande benim ile iletişimi reddetmedi, aksine cesaretlendirdi, o benim sığınma başvurumdan haberdardı, o beni bir anlamda sırtımdan bıçakladı'' ifadesini kullandı.

Assange, temmuz ayında kaleme aldığı ve Le Monde gazetesinde yayınlanan mektubunda, "büyük ölçüde zulme uğradığını '' iddia ederek, ''Sayın Hollande, beni Fransa'ya kabul edin'' çağrısında bulunmuştu.

Mektubun yayınlanmasının ardından Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada, "Assange'ın durumunun acil bir tehlike arz etmediği ve kendisi hakkında Avrupa'da arama kararı çıkarıldığı" kaydedilmişti.

Julian Assange, İsveç'e iade edilirse ABD'ye gönderilmekten korktuğu için 19 Haziran 2012 tarihinde Ekvador'un Londra Büyükelçiliği'ne sığınmıştı.

Ekvador, çok sayıda ABD Dışişleri Bakanlığı yazışmasını internet sitesi aracılığıyla kamuoyu ile paylaşan ve tartışmalara neden olan Assange'ın siyasi iltica talebini kabul etmişti.