Wikileaks, Ekvador'un, kurucusu Julian Assange'ın internet erişimini kestiğini bildirdi.

BBC'nin haberine göre, merkezi İsveç'te bulunan uluslararası organizasyon, Ekvador'un Londra Büyükelçiliğinde kalan Assange'ın internet erişiminin kesildiğini açıkladı. 

Ekvador, konuyla ilgili henüz açıklama yapmadı. 

Wikileaks son olarak ABD'nin Demokrat Parti başkan adayı, eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın seçim kampanyasını yürüten ekibin başındaki John Podesta'ya ait 2 bin 60 e-postayı yayınlamıştı.

Clinton'ın, Dışişleri Bakanlığından ayrıldıktan sonra Wall Street şirketlerine ücret karşılığı yaptığı konuşmaların metinlerinin de sızdırılan belgeler arasında olduğu belirtilmişti.

Podesta'ya gelen binlerce elektronik posta arasında Türkiye'nin de aralarında olduğu birçok ülkeyle ilgili dış politika analizleri dahil çok sayıda yazışma bulunuyordu.

Wikileaks'in kurucusu Assange, kısa bir süre önce Google ve ABD'deki seçim kampanyasının yanı sıra savaşlar, silah satışları ve petrol endüstrisi gibi konularda yeni belgeler yayınlayacaklarını söylemişti. 

İsveç'te hakkında verilen tutuklama kararı nedeniyle dört yılı aşkın süredir Ekvador'un Londra Büyükelçiliğinde kalan Assange'ın karara yaptığı itiraz geçen ay reddedilmişti. 45 yaşındaki Assange'ın büyükelçilik binasından çıkması halinde şartlı tahliye koşullarını ihlal ettiği gerekçesiyle İngiliz makamları tarafından tutuklanması ve İsveç'e iade edilmesi bekleniyor.