Suriye rejiminin Kurban Bayramı'nda çatışmaların durması için varılan ateşkes anlaşmasını 61 defa ihlal ettiği bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Ağı'nın (SNHR) yayımladığı raporda, rejim ve ona destek veren güçlerin, ateşkesin yürürlüğe girdiği pazartesi gününden bu yana anlaşmayı 61 kez ihlal ettiği belirtildi.

Muhalif güçlerin de 72 saat içerisinde 3 ihlalinin tespit edildiği kaydedilen açıklamada, Suriye'de şubat ayında yürürlüğe giren kısmi ve geçici ateşkes anlaşmasında yer aldığı üzere doğu Halep'e Kastillo yolu üzerinden yardımların girdiğine dair kayıt olmadığı, hiçbir bölgede kuşatmanın kaldırılmadığı ve hiçbir tutuklunun serbest bırakılmadığı ifade edildi.

ABD ile Rusya'nın Kurban Bayramı'nda Suriye'de çatışmaların durması konusunda vardığı anlaşma, 12 Eylül Pazartesi günü Suriye yerel saatiyle 18.45'te yürürlüğe girmişti. Ateşkesin daha önce 1 hafta süreceği açıklanmış, dün gece ise ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un ateşkesin iki gün uzatılması konusunda anlaştığı bildirilmişti.