Yunanistan Eğitim ve Din İşleri Bakanı Nikos Filis, "Atina'da bulunan, resmi olmayan ibadet yerlerine gerekli güvenlik koşullarının temini halinde, ruhsat vereceğiz." dedi.

Atina'daki Müslüman cemaati üyeleriyle bir araya gelen Bakan Filis, cami ve mezarlıklar konusunda açıklamalarda bulundu.

Yunanistan'ın ülkede yaşayan herkese ibadetlerini yerine getirme hakkı sağladığını belirten Filis, "Ülkemizde birçok ülkeden gelen Müslümanlar aileleriyle yaşamakta ve ülke ekonomisine katkıda bulunmaktadırlar. Bu insanların anayasa ve uluslararası anlaşmalar çerçevesinde  hak ve yükümlülükleri var." diye konuştu.

Filis, Atina'da bir cami ve Müslüman mezarlığı inşasına yönelik çalışmaların sürdüğünü ve gerçekleşeceğini ifade ederek, "Atina'da bulunan resmi olmayan ibadet yerlerine gerekli güvenlik koşullarının temini halinde ruhsat vereceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Filis ayrıca, Ramazan Bayramı vesilesiyle, Müslümanların bayram namazlarını eda etmeleri için kamuya ait bazı yerler sağlayacaklarını bildirdi.

Başbakan Aleksis Çipras'ın Strasburg'da yaptığı konuşmada, azınlıkların haklarını geliştirmek için bir dizi plan ortaya koyacaklarını ve Atina'da bir cami ve Müslüman mezarlığının inşa edileceğini açıklamıştı.

Atina, Avrupa'da ibadete açık cami bulunmayan tek başkent. Kent merkezinde açık olan bir cami ise müze olarak kullanılıyor. Bunun yanı sıra, Müslümanlar bazı meskenleri mescit olarak kullanabiliyor.