Yunanistan'ın başkenti Atina'nın merkezi meydanlarından Viktoria'da Suriyeli iki mülteci kendini ağaca astı. İntihar girişimi, çevrede bulunanların zamanında müdahalesi son anda önlendi. 

Son dönemde yüzlerce mülteci ve göçmenin toplandığı Atina'nın merkezi meydanlarından Viktoria'da Suriyeli oldukları belirtilen iki erkek mülteci gencin intihar girişimi son anda önlendi. Binlerce kilometre zorlu yolculuğun ardından sağ salim Yunanistan'a ulaşan iki mülteci, AB ülkelerinin anlaşamaması üzerine mahsur kaldıkları Atina'da canlarına kıymak istedi. 

Viktoria Meydanı'nda bulunan dut ağacına kendilerini kaşkol ve tişört ile asan iki genç, çevredekilerin zamanında müdahalesi ile kurtarıldı. Kısa süre içerisinde olay yerine ulaşan ambulans mültecileri hastaneye götürdü. Bir kişi kontrollerin ardından tahliye edilirken, diğerinin nefes darlığı çektiği bu nedenle müşahede altında tutulduğu bildirildi. 

Gençlerin Yunanistan'dan ayrılmak için müracaat ettikleri ancak resmi evrakın gecikmesi sebebiyle canlarına kıymak istedikleri öğrenildi. (CİHAN)

201602261108_i1.jpg

201602261108_i2.jpg