Eurostar şirketinin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Calais'de göstericilerin sebep olduğu yangın nedeniyle tüm hatlarımızda trafik askıya alınmıştır. Manş Tüneli yeni bir talimata kadar kapatılmıştır" denildi. Açıklamada, biletini kullanamayan yolculara geri ödeme yapılacağı da bildirildi.
      
MyFerryLink feribot şirketi çalışanlarının lastik yakarak ve beton parçalarını rayların üzerine yığarak yaptıkları eylem tren seferlerinin iptal edilmesine sebep oldu. Eylem sonrası olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri yangına müdahale etti.
      Şirket çalışanları, Eurotunnel'in MyFerryLink'le anlaşmasını 1 Temmuz'dan itibaren bitirme kararını protesto ediyorlar. Konuya ilişkin Boulogne-sur-Mer Ticaret Mahkemesi'nin firma aleyhine verdiği karar sonrası şirket çalışanları dün de tünelin Calais girişini kapatarak gösteri düzenlemişti.

Londra ile Paris ve Brüksel gibi diğer büyük Avrupa şehirleri arasında ulaşımı sağlayan hızlı tren ağı Eurostar, İngiltere ile Fransa'yı denizden birbirine bağlayan Manş Tüneli'nden geçiyor.