31. Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Strazburg’da başladı. İki gün sürecek kongrede 18 kişiden oluşan Türk heyeti, 15 Temmuz darbe girişimi, Kıbrıs ve Ermenistan konularında kongre üyelerini bilgilendiriyor.

Strazburg’da bulunan Avrupa Konseyi binasında toplanan Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde, İstihdam için Koordinasyon ve Eğitim Teknik Destek Projesi (İSKEP) ile ilgili bir resepsiyon verilerek kongre üyeleri ve Avrupa Konseyi çalışanları bilgilendirildi. Türk kültürü ve müziğinin de tanıtıldığı resepsiyonda Türk mutfağının eşsiz lezzetleri ikram edildi.

Kongre ile ilgili Türk heyeti adına AA’ya değerlendirmede bulunan Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, "Bu kongrenin bizler için önemi; birincisi Kıbrıs meselesi konuşulacak, ikincisi Ermenistan’la ilgili meseleler var, belki Türkiye olarak söz almak gerekebilir ama bunlardan daha önemli olan 15 Temmuz darbe girişimi. Bugün yer aldı, yarın da yer alacak. 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili burada bilgilendirme yapıyoruz. Avrupa Konseyi biliyorsunuz Avrupa’nın politik kararlarının alındığı bir organizasyon. Burada Türkiye’nin lehine kararlar alınması, aleyhine herhangi bir kararın çıkmaması için biz Türk heyeti olarak, elçiliğimizle birlikte, Türkiye Belediyeler Birliği ile birlikte elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. 31. Genel Kurul, hayırlı olsun diyorum." ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin geçen yıl 18 üye ile en büyük 6 ülke arasına girdiğini, Türkçenin de resmi dil olarak kongre çalışmalarında kullanılmaya başladığına dikkati çeken Palancıoğlu, "Bu önemli bir başarı. İnşallah Türk heyeti olarak Avrupa Konseyi’nde Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek için mücadele edeceğiz." dedi.