Avrupa Konseyi bünyesinde faaliyet gösteren Irkçılık ve Hoşgörüsüzlükle Mücadele Komitesi, göçmenlere ve Romanlara yönelik ayırımcılık ve şiddet nedeniyle Yunanistan'ı eleştirdi

Komite tarafından yayımlanan raporda ırkçılıkla mücadele için çıkarılan yasalara rağmen Yunanistan'da  göçmen, mülteci ve Romanlara yönelik ayırımcılık ve şiddetin sürmesinin "endişe verici" olduğu belirtildi.

Raporda, özellikle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarına rağmen Roman öğrencilere yönelik ayırımcılığın önlenememesi eleştirildi.

“'Yunanistan'da ırkçılıkla mücadele için kurulan polis ekipleri, ırkçı suçlar için özel atanan savcılarla ilgili uygulamalar ve ırkçılıkla mücadele için kabul edilen son yasanın olumlu gelişmeler" olarak nitelendiği raporda, "Özellikle siyasetçilerin ve kamuda çalışanların göçmen ve mültecilere yönelik ırkçı ve nefret içeren söylemlerin azalmadığına" dikkat çekildi.

Raporda, özellikle aşırı sağcı Altın Şafak Partisi'nin faaliyetlerinin, "ırkçılığı artırdığı ve ülkede yabancı düşmanlığını körüklediği" değerlendirmesinde bulunuldu.